Bio-Oil е специално масло грижа за кожата, което подпомага подобряването вида на кожата при белези, стрии и неравномерен тен. Ефективен е срещу стареене на кожата и дехидратирана кожа.

Bio-Oil спечели 194 награди в категория Грижа за кожата и се превърна в продукт номер 1 срещу белези и стрии в 18 държави в световен мащаб след лансирането на марката през 2002 г.

Формулата на Bio-Oil комбинира растителни екстракти и витамини в маслена среда. Съдържа революционната съставка PurCellin Oil™, която подобрява плътността на формулата, като я прави лека, немазна и осигурява доброто проникване на витамините и растителните екстракти в кожата.

Bio-Oil е бил подложен на оценка за безопасност в съответствие с Регламента на Европейския парламент и на Съвета относно козметичните продукти. В токсикологичния профил, химичната структура, нивото на включване и общото ниво на дневна експозиция на всяка използвана съставка са били оценени и се считат за безопасни за употреба (включително за употреба от бременни жени).

Bio-Oil е член на асоциацията “Красота без жестокост”.

Производство

Bio-Oil се произвежда според стандартите на cGMP (Добра Производствена Практика), постановена от Световната Здравна Организация. Всички съставки са изпитани за модификация и микробиологично замърсяване преди производство и проба от всяка произведена партида е лабораторно изследвана и после запазена за наблюдение в продължение на 5-годишен период.

Всички опаковки на Bio-Oil могат да се рециклират и всички хартиени материали са сертифицирани в съответствие с практики за устойчиво управление на горите.

Производството на Bio-Oil не генерира вредни емисии, опасни отпадъци или отпадни води.